Fotoalbum

Fotoalbums zijn van alle tijden en de meeste huishoudens hebben ze ooit gemaakt of van familie overhandigd gekregen. Of het nu gaat om een trouwerij, vakanties, de eerste stapjes of andere memorabele momenten uit de familie geschiedenis, vaak zijn ze verzameld in een prachtig fotoalbum.

Hoogstwaarschijnlijk heeft u ook de beschikking over een behoorlijke verzameling fotoalbums…..Heel veel dierbare herinneringen en unieke momenten die waarschijnlijk nooit meer bekeken of gedeeld worden. En dat is eeuwig zonde!

Voor veel mensen is het dan ook een bekend fenomeen…(verhuis)dozen of tassen vol met fotoalbums in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast.

Uitdaging/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

 • De fotoalbums worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
 • De foto’s, kaarten, tekeningen, etc. in een fotoalbum zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
 • Als u meerdere kinderen heeft dan is één fotoalbum niet voldoende en zou het fantastisch zijn om meerdere kopieën te kunnen maken als (digitaal)fotoboek;
 • Uw collectie is inmiddels zo groot geworden dat u hier graag structuur in zou willen aanbrengen.

Oplossing via Fotoalbumscanning.nl

Door uw fotoalbums te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen. Tevens kunt u ze als digitale afbeeldingen, via de mail of social media, eenvoudig delen met familie, vrienden en/of kennisen. Daarnaast kunt u met deze digitale afbeeldingen een prachtig nieuw (digitaal)fotoboek maken, ideaal als u meerdere kinderen heeft.

Fotoalbumscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten & ze eenvoudig te kunnen delen. Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van fotoalbums en zijn u graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel scannen

Uiteraard is de wijze waarop wij uw fotoalbums digitaliseren voor u van groot belang.

Voor het scannen van fotoalbums maken wij gebruik van speciale archiefscanners. Scanners die ook gebruikt worden om professionele archieven met culturele erfgoed te digitaliseren.  

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg en dat is met deze scanners gegarandeerd!

Het scannen van uw fotoalbums vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe prijzen aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijke afspraken. Bij ons geen verrassingen achteraf!

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Standaard digitaliseren wij uw fotoalbums als JPG-bestand naar een USB-stick of HDD. Het ook mogelijk om de bestanden via internet naar u toe te zenden zodra de opdracht gereed is.

Waarom Fotoalbumscanning.nl?

 • Veel ervaring en expertise op het gebied van fotoalbum scanning;
 • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
 • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
 • Flexibel, betrouwbaar en snel.

Welke fotoalbum formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

De tarieven zoals opgenomen in ons prijsoverzicht gelden voor fotoalbums met een afmeting t/m 42(h) x 30(b)cm.

Qua oplevering hebben kunnen wij diverse opties aanbieden:

 • Gecropte pagina’s;
 • Pagina’s (niet gecropt) + gecropte afbeeldingen;
 • Gecropte pagina’s + gecropte afbeeldingen.

Mocht u een ander formaat fotoalbum bezitten, neem dan a.u.b. even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.